Новини Статии Идейки Връзки Екипът
   >> Какво ново на сайта, а и не само...

  Четвъртък, 10 Февуари 2011 - Що е то Луминол и за какво можем да го използваме...

В криминалните сериали и филми много често виждаме как разследващите криминалисти пръскат из сцената на местопрестъплението с нещо, в следствие, на което откриват петна от кръв дори когато въпросните са били старателно почистени. За немалко хора това изглежда странно и може би дори невъзможно, но в действителност става дума за използването на химичното съединение Луминол, което притежава свойството да излъчва светлина в следствие на специфична химична реакция (Хемолуминесценция) при досег до желязото в хемоглобина. Ако проявявате интерес и не случайно CSI ви е сред любимите сериали, то можете да прочетете най-актуалната статия - експеримент с Луминол на сайта.

- Прочетете статията за Луминола: От местопрестъплението, на лов за петна от кръв...

 Публикувана от: Bloody  

  Неделя, 05 Април 2009 - Нов интересен тест, подкрепен с подобаващ видеоматериал

Подготвили сме ви нова статия, която показва как се инсталира защитно фолио InvisibleShield за мобилен телефон iPhone с някои полезни съвети. А за финал на материала идва и най-интересната част, а именно екстремно тестване за издръжливостта на протектора заснета на видео с висока резолюция. Пожелаваме ви приятно четене и гледане... ;)

- Инсталация и екстремен тест на InvisibleShield протектор за iPhone...

 Публикувана от: Bloody  

  Сряда, 31 Декември 2008 - Opasno.com вече има и форум...

Сайтът вече има и собствен форум, където може да коментирате статиите, публикувани на сайта, да споделяте идеи и мнения, да получите съвет и помощ за вашите интересни проекти и каквото още ви дойде на ум... ;)

- Заповявайте и се регистрирайте във форума на Opasno.com ...

 Публикувана от: Bloody  

  Неделя, 13 Април 2008 - Как да си направим сами кръвен тест у дома

По принцип, за да си направите изследване за кръвната група е необходимо да се разходите до най-близката поликлиника или съответното заведение, където извършват това изследване и да си подготвите около десетина лева за неговото извършване. За около 20 лева обаче може да си поръчате специален комплект, с който може да си направите изследването сами в домашни условия. В тази статия ще ви покажем как може да направите точно това с помощта на специален комплект за домашно тестване на кръвната група...

- Към ръководството как може да проверите кръвната си група в домашни условия...

 Публикувана от: Bloody  

  Неделя, 24 Февуари 2008 - Унищожителят на CD/DVD дискове с данни - Plextor PlexEraser

След кратко затишие, поради липса на достатъчно време за писане на нови интересни материали се завръщаме с тест на едно доста нетипично за нормалното ежедневие устройство. Става дума за Plextor PlexEraser PX-0E100E, което представлява специален уред, предвиден за унищожаване на данни записани върху оптични носители (CD и DVD дискове).

- Към статията "Унищожителят на CD/DVD дискове с данни - Plextor PlexEraser"...

 Публикувана от: Bloody  

[ по-стари ]

Антон Белев © 2006 Opasno.com. Всички права запазени.