Как да си моднем Hercules XPS 510 classic

Преди близо месец на пазара бе пусната на промоция 5.1 система на Hercules . Моделът XPS 510 classic е на цена от 81 лева , която е приемлива за почти всички копютърни юзъри . Системата като цяло е супер за гледане на филми и играене на игри , но при слушане на mp3-ки , баса изостава доста от сателитите . Скромните 10 вата за бас не са достатъчни за почти всички . Събуфера на системата напомня този на един стар модеил на компанията XPS 210 . Реших да сравня двато баса и установих , че при XPS 510 нещата са по-зле . При усилване баса почва да свисти без да криви . При модела XPS 210 ясно се забелязва поставената вата и затова реших да модна събуфера и сателитите на XPS 510 и да видя какъв ще е резултата .

Искам да ви предупредя , че след направените интервенции гаранцията ви отпада . Самата процедура е доста лесна и е почти невъзможено да си повредите колонките . Ще са ви необходими : отверка , памучна вата и фоно карта .

Пъво реших да започна със сателитите . Отварят се доста лесно като се проката фонокартата от горниа ъгъл на единия край , до долния ъгъл на същия край .

 

 

 

 

 

 

Колонките са картонени и не бива да се увеличават докрай за да не се скъсат мембраните или мустаците .

 

 

 

 

 

 

След като ги отворих се видя , че са 4 ома 5 вата . Поставих количество памучна вата колкото да запълни вътрешността им .

 

 

 

 

 

 

Нещата със събуфера са още по-лесни . При него просто развиваме винтчетата и внимателно отделяме капака . На него е закрепен и трансворматор 2 ампера 11 волта . За разлика от огромните радиатори при XPS 210 тук се забелязват само някакви пластинки по интегралите . Бас говорителя е 8 ома 15 вата.

 

 

 

 

 

 

Тук се използва вече доста по-голямо количество вата . След поставянето и вътрешността придоби този вид .

 

 

 

 

 

 

Добре е ватата да се притиска добре в басрефлекса за да не свисти въздуха .

 

 

 

 

 

След модчето системата звучеше по съвсем различен начин . Баса се усилва до доста повече и не криви , нито свисти . Сега той стана толкова силен колкото при XPS 210 . Сателитите също подобриха звученето си . Като цяло мога да кажа , че съм направо впечатлен от положителния ефект на този лесен мод . Пробвайте го и вие на своите колонки и няма да съжалявате , качеството и силата ще се подобри значимо .

                                                                                        Поздрави nightyj


Обратно към темата{START_COUNTER}