Таблети

 

Графичният таблет е за компютър вид периферно устройство, което позволява с ръка да се рисуват графики и образи по начина, по който върху хартия се рисува, но нарисуваното чрез таблет се цифровизира и обработката му чрез компютър става възможна. Графичният таблет се състои от вид писалка - стилус и  чувствителна повърхност, които  към компютър са свързани. Нарисуваното се вижда директно на монитора на компютъра, а не се появява на повърхността за рисуване. При някой по-стар графичен таблет и възможност се е предвиждала за директно взаимодействие.

 

Предшественикът на днешния графичен електронен таблет е патентован през 1888от Илайша Грей и е напомнял съвременните, като за разпознаване от компютър на ръкописно писмо е използван  от Stylator през 1957. При RAND таблет решетка от проводници се използвала, която под чувствителна повърхност била разположена, и се генерирал при допир магнитен сигнал.

 

Графичният таблет е разработен за разработка на 2-мерна компютърна графика - преобразува по много естествен начин движението на ръката в цифрова информация, включително въртене и наклон спрямо повърхността и промяна на налягането. В Азия е използван графичният таблет за редактиране и въвеждане на йероглифи, в съчетание със софтуер - за писане на японски, китайски, корейски.

 

Сред художниците е особено популярен графичният таблет. В комбинация с Photoshop могат да се въвеждат и създават в с голяма точност рисунки компютъра.

Как в работата си да увеличим продуктивността си с Android таблет? Той носи забавление, но и за работа става. С няколко приложения може много удобен да го направите и за бизнес делата ви да е полезен.

 

1. За къде сме без Dropbox - може снимки да отваря дори и PDF документи.

2. Изцяло самостоятелно приложение за таблет Google Docs ви дава възможности за редактиране на документи, синхронизация с оригинали в сървърите на Google.

3. Обичате ли до последната подробност всичко да планирате? Ако сте запознати добре с ползата на картите на ума - без никакви проблеми Thinking Space ще ви позволи на своя таблет да ги създавате.

4. DataViz Documents To Go е безплатната версия и само четене на документи позволява, но не и редакция. Тя за Office документи е добре оптимизирана програма и ако са сериозна част от работата ви, си заслужава да я използвате в своя таблет.

 

Изберете вашия таблет от тук





{START_COUNTER}